Jezelf bevrijden van oud zeer en oude verhalen

image.jpg
 

Gister kwam ik in een situatie waarin ik enorm getriggerd werd. Ik wilde schoppen, slaan, mijn gelijk halen, wegrennen, alles tegelijk. In die situatie kreeg en nam ik de mogelijkheid om te verstillen, om te voelen, om te ervaren wat er getriggerd werd, om echt eerlijk te zijn. Om los te komen van het verhaal, het drama en ten diepste te ervaren en tegelijk los te laten welke oud stuk er geraakt werd. Wat bevrijdend.
Bijzonder (en geruststellend) om weer zo sterk de vergankelijkheid van alles te ervaren. Emoties komen en gaan, hoe heftig dan ook. Het ene moment in totale boosheid en verdriet zijn en het volgende moment vol van liefde.

IN het leven krijgen we de kans om onszelf te ontdoen van dat wat we niet zijn. Dat is wat triggers doen. We wordt niet getriggerd als pesterij maar om ons de kans te geven onsZelf te ontmoeten, te realiseren. Om voorbij het oude verhaal te gaan.
Door midden in het leven te zijn, in ogenschijnlijk lastige situaties, in de ogenschijnlijk niet perfecte omstandigheden. Door het leven en de situatie niet anders te willen dan ‘t is maar te ontmoeten, precies zoals ’t is, perfect.

Juist op die momenten en in die situaties dat het oncomfortabel is, op die momenten dat oude pijn getriggerd wordt. Dat je innerlijk kind schopt, slaat, huilt en weg wil rennen. In die waardevolle momenten kunnen we er zijn voor dat kleine kind, voor onsZelf. Worden we uitgenodigd te verstillen, diep te voelen en bewust te kiezen het eens anders te doen. Om de keuze te maken kwetsbaar te zijn, een open hart naar onszelf en de ander te houden, hoe verschrikkelijk naakt en eng dat ook voelt. Daar waar alle patronen gaan roepen het niet te doen, toch te kiezen voor het hart, voor je ware ik. Wat een vrijheid.

Je kunt erover lezen, erover mediteren maar alleen in je directe ervaring kun je het realiseren, echt realiseren, jeZelf realiseren. Zonder te weten hoe het afloopt als je je kwetsbaarheid laat zien maar wel wetende hoe het afloopt als we onze patronen blijven volgen. Onbevredigend, afgesloten, niet volledig, wringend. Dus laat die ervaring uit het verleden de drijfkracht zijn om in het diepe te springen, het anders te doen. Los van de uitkomst, springen en je hart laten leiden. 

Vanuit m’n hart, dank je wel leven, voor deze verrijkende en helende ervaring.

Liefs,

Cris

 

 

 
Guest UserComment