Puur Meditatie

Meditatie Cursus

Meer rust, evenwicht en verbinding met jezelf, dat is er ook voor jou.

In deze 7-weekse cursus leer je los te komen van je gedachtestroom en je gevoelens. 

If thoughts are believed they become your experience
Soms kunnen we zo verstrikt raken in onze gedachten, verhalen, emoties en fysieke gewaarwordingen dat we daardoor spanning, verwarring, verdriet of gespletenheid ervaren. In deze verstrengeling geloven we onze gedachten en gevoelens en wordt het onze beleving.

Meditatie vergroot je onderscheidingsvermogen
In deze cursus leer je onderscheid maken tussen dat wat je waarneemt (je gedachten, je gevoelens, je fysieke gewaarwordingen) en dat wat je daadwerkelijk bent.
Je wordt je bewust van je gedachten, je lichaam, je gevoelens en je krijgt inzicht in hoe je hierop reageert en handelt (je impulsen en patronen). Dit inzicht (bewustzijn) creëert rust en ruimte. Ruimte waarin je ziet wat er gebeurt ipv er op te handelen. Dit stelt je in staat om los te komen van ingesleten patronen en andere keuzes te maken die voedzaam voor je zijn. Zo versterk je de liefdevolle verbinding met jezelf.

Je ontwikkelt je eigen practice zodat je hierna zelf verder kunt ontdekken
In deze cursus neem ik je stap voor stap mee in dit proces. Je gaat oefenen met verschillende meditatie-technieken, je krijgt informatie over meditatie en spiritualiteit en er is persoonlijke aandacht. Er is ruimte om ervaringen te delen en om vragen te stellen, alles is welkom.

Wil jij loskomen van ingesleten patronen die je niet dienen, wil jij je niet langer laten leiden door je (beperkende) gedachten, wil jij je niet langer laten overweldigen door emoties maar meer rust en evenwicht ervaren en wil jij een diepere verbinding met jezelf? Dan sluit deze meditatie cursus aan bij jou.

Voor wie?
Voor iedereen die geïnteresseerd is in meditatie, bewustwording of persoonlijke groei. In het bijzonder voor de beginnende en medium gevorderde meditator.


Wanneer: 
Maandagavond 19:30 – 21:30 (met uitzondering van ma 4 nov)

Start: Maandag 14 okt 2019 tm 2 dec 2019           

Kosten: 125,- euro

Waar: Resonance, Davisstraat 131 Amsterdam 

Wat is
Mindfulness &
Meditatie?

 

Meditatie en mindfulness zijn een geweldig middel om je bewust
te worden van je ‘automatische piloot’. Je wordt je bewust van je gedachten en gevoelens en hoe je hierop reageert en handelt (je impulsen en patronen). Dit handelen en reageren is wat je automatische piloot dagelijks doet.
Die piekert zich suf, dendert door, controleert, beoordeelt, analyseert of identificeert zich met dat wat je denkt of voelt. 

In meditatie ben je stil en neem je enkel waar wat er in je speelt zonder hierop te handelen. Ja, dit kan best uitdagend zijn maar oefening baart kunst.
Wanneer je niet langer je aandacht geeft aan dat gepieker wordt het vanzelf stiller. Want, dat wat je aandacht geeft groeit.

Je gaat ervaren dat je niet je gedachten, je emoties of je fysieke gewaarwordingen bent en dat geeft ruimte. Ruimte waarin je ervaart dat je een keuze hebt hoe je reageert of handelt. Je schakelt dus als het ware van ‘automatische piloot’ naar ‘manueel’. Zo kom je dichter bij dat wat je daadwerkelijk bent. 

If thoughts are believed they become your reality
— Neale Donald Walsch
Artboard(1).png

Aanbod

Ik begeleid je graag op het gebied van Mindfulness & Meditatie. Dit kan individueel of in een groep. Heb je interesse of vragen, stuur me gerust een berichtje dan gaan we samen kijken wat passend is voor jou op dit moment.